Akvaryum Bitkileri Hakkında Bilgiler

Amazon Bitkisi

Amazon Bitkisi Bakımı

Amazon kılıcı kısa rizomlu, sivri uçlu mızrak benzeri yaprakları olan ve kısa saplı bir bitkidir. Amfibi olduğundan bir kısmının su dışında kalmasında sakınca yoktur. Gevşek taban malzemesi ve demir zengini gübreye ihtiyaç duyar. Taban malzemesinin bu uzun bitkiyi taşıyabilecek derinlikte olması gerekir. Bitkinin taç kısmı toprağa gömülmemeli ve gözle görünmelidir.

Doğru şartlar sağlanırsa 50 santimetre boya ulaşabilir amazon bitkisi. Bu nedenle akvaryumun arka kısmında bulundurulması daha uygun olacaktır. İdeal su sıcaklığı 22 ile 27 santigrat derece arasıdır. Normal aydınlatma (her 1 litre için 0.5 watt) ile hızlı bir şekilde büyür. Suyun karbonat sertliği 3-8 KH, ph seviyesi de 6.5 – 7.5 arasında olmalıdır.

Akvaryuma dikildikten sonra yapraklarının sararmasına sıkça rastlanır. Hemen paniklemeyin. Ölen yaprakları sap kısmından kesin. Doğru şartları sağlayabiliyorsanız, bitki kısa sürede yeni yerine alışacak ve orta kısmından yeni yapraklar verecektir. Kahverengiye dönen ya da yosunla kaplanan yaprakları sap kısmından keserek akvaryumdan uzaklaştırın. Bu sayede hastalığın bitkinin tamamına yayılmasını engellemiş olursunuz.

Sık Sorulan Sorular

 

 

Amazon bitkisi dikimi nasıl yapılır ?

İlk iş olarak demir zengini bitki toprağı edinin. Bitki kökleri derine ineceği için toprağı kalın bir tabaka olarak dökün. Sonrasında bitkiyi dikeceğiniz yere küçük bir oyuk açın. Akvaryumun arka kısmında olursa daha iyi olur, çünkü amazon bitkisi tamamen büyüdüğünde 50 santimetre boya ulaşır. Bitkinin taç kısmı (kök ile gövdenin buluştuğu yer) toprak üstünde kalacak şekilde dikim yapın. Bitki kökünün yakınına tablet gübre koymanızda fayda vardır. Solan ya da rengi kahverengiye dönen yaprakları köke yakın bir yerden koparın. Bu yaprakların tekrar iyileşmesi mümkün değildir.

 

Amazon bitkisi üretimi nasıl yapılır ?

Amazon bitkisi kök kısmına yakın bir yerden sürgün vererek yayılır. Bu sürgünden akvaryumun herhangi bir yerinden yeni bir bitki ortaya çıkar. Yeni bitkinin kök gelişimi tamamlandığında, sürgün kısmından kesilerek başka bir yere ya da akvaryuma dikilebilir.

Etiketler: Akvaryum Bitkileri Hakkında Bilgiler
Aralık 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR